Gevels met toekomst

23 november 2018 - Nieuws

De toename van het energieverbruik en de daarmee gepaard gaande klimaatverandering vormt een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Hierbij staan gebouwen in het middelpunt van de belangstelling, omdat de potentiële besparing van energie daarbij zeer groot is. Of het nu gaat om nieuwbouw of om renovatie: gevelisolatiesystemen vormen een echt duurzame bescherming van het klimaat - en dat telt nu meer dan ooit.

Thermische gevelisolatiesystemen bestaan al sinds meer dan een halve eeuw en zijn inmiddels flink ingeburgerd in heel Europa. Hierbij worden isolatieplaten aangebracht op de buitenzijde van de gevel om zo de isolatiewaarde van de woning te optimaliseren; voor zowel nieuwbouw als renovatie. Gevelisolatiesystemen zorgen voor wooncomfort, een behaaglijk binnenklimaat en een aanzienlijke energiebesparing. In steeds meer gevallen combineren ontwerpers steenstrips als eindafwerking op isolatie met een andere afwerking, bijvoorbeeld pleisterwerk. Deze combinatie maakt het mogelijk om opvallende, contrasterende effecten en details te creëren.

Op de website van Platform Gevelisolatie vindt u meer informatie over voordelen, techniek en methoden van buitengevelisolatie.

Meer publicaties