Een dag op pad met… René Glas

22 oktober 2018 - Knauf

Het stukadoren zit René Glas in de genen, zijn vader had vroeger ook een stukadoorsbedrijf. Inmiddels werkt René al een jaar of twintig voor zichzelf. Hij doet alle voorkomende stukadoorswerkzaamheden en werkt samen met een vast clubje zzp’ers. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van Voetbal Vereniging Oudesluis. Het was hoog tijd om het clubgebouw te renoveren en daarom gaat René alle muren stukadoren met de Knauf MP 75 Diamant. Vandaag kijken we met hem mee. Heeft hij nog tips om met deze machinepleister te werken? 

Een harde pleister

“Ik heb vooral vanwege de hardheid gekozen voor de MP 75 Diamant. In de kleedkamers van een voetbalvereniging heb je wel een pleister nodig die het ergste een beetje op kan vangen”, vertelt René. Hij heeft bijna alle producten van Knauf al wel gehad, maar dit is de eerste keer dat René met de MP 75 Diamant werkt: “Ik heb eerst even wat onderzoek gedaan op wat voor ondergrond het moest. Dat is me gelukt. Tim de Boer, de Technisch Adviseur van Knauf, heeft me daarin telefonisch begeleid. Daarna zijn we gewoon aan de gang gegaan met de machine. De pleister werkt gigantisch mooi af en hij blijft heel mooi staan, dus wij zijn er heel tevreden over.”

Verwerkingstips

Wat raadt René andere stukadoors aan bij het werken met de MP 75 Diamant? “De verwerking verschilt eigenlijk niet heel veel van de gewone MP 75. Omdat het best wel een zware pleister is, gaat de verwerking ook wat zwaarder. Maar het resultaat wordt wel veel harder. Ik raad je ook aan om de pleister na het spuiten meteen heel erg mooi vlak te zetten. Want als het eenmaal uitgehard is, wordt het echt snoei- en snoeihard”, zegt René. En voor het smeren: “Je moet ‘m even wat natter bewerken dan normaal. Je kan een meter of 40-50 in een keer inspuiten, netjes alles dichtreien, dan een broodje eten of een bakkie doen, daarna messen, nat filzen, hard laten worden en dan nat pleisteren. Dan wordt de muur echt spiegelglad. Het is een vreselijk mooi product hoor!”

Meer publicaties